Galima skaityti receptus, galima nagrinėti kulinarijos vadovėlius. Tačiau maisto gaminimo malonumas pajuntamas tuomet, kai išmokstama visokių gudrybių, mažų pagudravimų kaip pasiekti tą patį rezultatą geriau ir greičiau. Todėl šiandien WorldRecipes.eu receptai pateikė keletą atsitiktinių, tačiau svarbių patarimų, kurie maisto ruošą ir buvimą virtuvėje pavers malonumu.
Atsipalaiduok! Persivilk į patogius naminius drabužius, užsidėk prijuostę ir sukis virtuvėje nebijodama susitepti. Kuomet įsitempusi, nes bijai susitepti puošnią suknelę, gali riboti savo judesius ir, sakykim, neišplakti tešlos, nes bojosi pakelti miltų debesį. O tinkama apranga leis atsipalaiduoti ir išlaisvins vidinę virtuvės fėją.
Įsigyk virtuvės svarstykles. Kai kurie receptai gali būti tobulinami, keičiami ir jie bet kokiu atveju pavyksta puikiai. Tačiau kitiems kiekvienas gramas yra svarbus, nes jei imama „iš akies“, tuomet nesustingsta, neiškepa, sušoka ar atsitinka kita kulinarinė katarstrofa. Todėl geros virtuvinės svarstyklės išties naudingos bandant gaminti kiek įdomesnius ir sudėtingesnius patiekalus.
Išmok bent kelis skirtingus būdus paruošti kiaušinį. Keptas kiaušinis, omletas, purus omletas, virtas, benedikto kiaušinis – tai tik dalis populiariausių būdų kepti kiaušinį. Praktikuotis, jei kada prireiktų nustebinti svečius kažkuo paprastu iš to ką turi šaldytuve (o kiaušinių visada turi), tai nereiktų sukti galvos.
Paragauk prieš naudojant prieskonius. Jei paskutiniame maisto ruošimo etape reiki apapildomų prieskonių – pirmiau paragauk. Tai leis suprasti kiek ir kokio prieskonio riekia, jog aromatas ir skonis būtų pats geriausias.
Salotų paruošimas iš anksto padeda sutaupyti laiko. Paruošk ir susluoksniuok ingredientus bei neuždėk salotų padažo. Tokios salotos gali valandėlę luktelėti šaldytuve kol gaminti pagrindinį patiekalą. O prieš patiekiant į stalą, tereiks užpilti padažo ir pamaišyti.
Laikykite prieskonius toliau nuo kaitlentės. Prieskoninės žolelės ir prieskoniai gali prarasti savo aromatą ir skonį jei juos veiks karštis ir drėgmė. Todėl verčiau jų nelaikyti prie kaitlentės ar orkaitės, kur daug šilumos ir garuoja karštas maistas.
Sviestą galima laikyti šaldiklyje. Buvo gera akcija sviestui ir užsipirkai daugiau, o dabar nežinai ką daryti, jog jis nesugestų? Ne bėda. Sviesto atsargas galima laikyti šaldiklyje iki 6 mėnesių.
Pagalask peilius. Maisto gaminimas daug malonesnis, kuomet peiliai pjauna be priekaištų. Todėl skirk laiko reguliariai juos pagalasti.
Atšaldytas pjaustosi lengviau. Jei reikia sutarkuoti ar supjaustyti minkštą surį, palengvinti šią užduotį galima įdėjus sūrį į šaldiklį 30 minučių.
Naudok kambario temperatūros kiaušinius. Prieš ką nors kepant, ištrauk kiaušinius bei sviestą iš šaldytuvo ir palaikyk bent 30 minučių kambario temperatūroje. Tai išeina į naudą kepiniams.
Patikrink ar keptuvė pakankamai karšta. Ingredientus reikia dėti į įkaitintą keptuvę. Todėl prieš dedant viską vienu metu, įmesk vieną gabalėlį – jei aliejus pradeda čirkšti aplink įmestą gabalėlį, reiškias keptuvė pakankamai karšta.
Jūros gėrybės neturi turėti stipraus kvapo. Bet kokios jūros gėrybės neturi turėti stipraus žuvies kvapo. Jei jis yra, reiškias produktai nėra itin švieži.
Dezinfekuokite pjaustymo lenteles. Pjaustymo lenteles reguliariai plaukite rankomis su actu – tai būdas jau dezinfekuoti.
Švari kepimo skarda su kepimo popieriumi. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi, nesvarbu ką kepate. Tai padės išlaikyti skardą švarią ir reikės mažiau vargo bandant iššveisti prikepusius riebalus.
Neišmeskite likučių. Maisto likučiai gali tapti pagrindu kitos dienos patiekalui . Liko ryžių – padarykite ryžių pudingą pusryčiams. Liko vištienos – supjaustykite į salotas. Pagaminote išties daug – užšaldykite ir galėsite suvalgyti kitą savaitę.
Tikimės šie patarimai bus naudingi ir atkreips dėmesį į kitas gudrybes, kurios padeda maisto ruošoje.